Kentte okulların tatil olmasının ardından kuzenler Elif Mina, Muhammet Ali ve Atabey Ali Yıldız esnaf babalarının teşvikleriyle Kuyumcular Sokağı'nda tezgah açtı. Çocuklar, babalarına ait iş yerinin önünde açtıkları ve 'Şen ortaklar bakkaliyesi' adını verdikleri tezgahta çikolata, şeker, bisküvi satıyor.

Vatandaşlarda tezgahtan alış veriş yaparak çocuklara destek oluyor. Kuzenler günün sonunda kazandıkları parayı aralarında eşit şekilde bölüşüyor.

'Ortaklar Olarak Çok İyi Anlaşıyoruz'
İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Elif Mina Yıldız, 'Kuzenlerimle birlikte bu tezgahın adını 'Şen ortaklar' koyduk. Ortaklar olarak çok iyi anlaşıyoruz. Birimiz kasaya bakıyoruz, birimiz müşterilerin poşetlerini hazırlıyoruz. Çok zevk alıyoruz. Paramızı kazanıyoruz. Sonunda paramızı bölüşüyoruz herkes kendi istediğini alıyor. Bu işi yapmasaydık yaz tatilinde evde oturup tabletle, telefonla internette olacaktık' dedi.

'Getirdiğimiz Çikolata, Şeker, Bisküvileri Burada Satıyoruz'
Muhammet Ali Yıldız ise çok keyif aldıklarını belirterek, 'Bize bu fikri verdiler, getirdiğimiz çikolata, şeker, bisküvileri burada satıyoruz. Mallarımız bitince amcamla beraber gidip yeni ürünler alıyoruz. Ortaklarımla çok güzel anlaşıyoruz, hiç problem yok' ifadelerini kullandı.

Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler Rize'de Evin Balkonundaki Sepete Ateş Ettiler

'Çok Keyifli Zaman Geçiriyoruz'
Atabey Ali Yıldız da herkesin bir görev dağılımı olduğunu ifade ederek, 'Benim buradaki görevim fiyatları söylemek, müşteriye poşet vermek. Sabah camiye gidiyoruz, öğlede buraya gelip tezgahımızı açıyoruz. Çok keyifli zaman geçiriyoruz, bizleri görenlerde mutlu oluyor. Yanımıza gelerek 'aferin' diyorlar' dedi.

'Bizleri de Babamız Böyle Yetiştirdi'
Atabey Ali'nin babası Mehmet Akif Yıldız, 'Bu fikir yeni ortaya çıkmış bir fikir değil. Biz 3 erkek kardeşiz, bizleri de babamız böyle yetiştirdi. Bu aslında bir ahilik geleneğidir. Hem ticarete hem de hayata bir adım atıyorlar. Çocuklar için eğlenceli bir şey. Böyle bir şey yapmasaydık yaz tatillerini tablet, bilgisayar, internetle geçireceklerdi. Aslında hem onları bu makinelerden kurtarmak hem de hayatı biraz öğretmek istedik. Bugün önceki günler gibi değil, çocuklarımız ne isterse alıyoruz, almaya çalışıyoruz. Bu da tatminsizlik doğuruyor. Kendileri para kazanıp istedikleri, sevdikleri bir şeyi alınca biraz daha kıymet biliyorlar. Babamız da kardeşlerimle bize küçükken tezgah kurdu. Sokakta simit, etek sattık. Bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Dedeleri onlara 'Şen ortaklar' dedi, bende bakkaliyesini ekledim. Herkes seviyor onları, gelip başlarını okşayıp, alışveriş yapıyorlar. Güzel bir şey oldu, bizde onlar adına mutlu oluyoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi