Çaykur Rizespor, Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'nin konuğu oldu. Yeşil-mavililer 1-0 geriye düştüğü müsabakayı Emirhan, Kubilay ve Miya'nın kaydettiği gollerle 3-1 kazandı.

Üst üste ikinci galibiyetini alan Çaykur Rizespor, ligdeki yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Çaykur Rizespor’dan Çayelispor’a Tebrik Mesajı Çaykur Rizespor’dan Çayelispor’a Tebrik Mesajı

Karşılaşmanın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz açıklamalarda bulundu.

Maça iyi başlamadıklarını ve kolay bir gol yediklerini ifade eden Korkmaz, 'Golü yememize rağmen bunun üstesinden geldik. Hem topun hakimi hem oyunun hakimi hem de pozisyonlara giren bir oyuncu grubu vardı. Antrenmanlarda çalıştığımız hücum opsiyonlarını denediler. Daha da farklı olabilirdi çünkü çok pozisyona girdik. Kazanmak önemliydi burada. Çok dinamik ve genç bir takıma karşı oynadık ve bu reaksiyonu gösterdik. Oyuncularımı kutluyorum' diye konuştu.

Dalcı: Takımımızın Durumunun Farkındayız
Oyuna iyi başladıklarını ve hafta içinde duran top çalıştıklarını belirten Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise 'Çalıştığımız bir pozisyonda golü bulmak önemli. Golden sonra da 2'nci bölge savunması yapıp hızlı hücumlarla Barış'ın dinamikliği ve çabukluğunu kullanıp hızlı hücum yapmayı düşünüyorduk. Golden sonra 3 ya da 4 kere bu opsiyonu yakalamıştık ama finalde o sıkıntıları yaşadık. Oraları daha efektif kullanabilseydik 2-0 olabilirdi. Karşımızdaki takım çok tecrübeli. Bu tarz takımları yakaladığında mutlaka skoru 2 farka taşıman gerekiyor. İlk yarı bu şekilde geçti. 2'nci yarıda rakip takımın tecrübesi ve yeteneği çok bariz bir şekilde ortaya çıktı. Genç oyuncularımızın mücadelesi tabi ki göz ardı edilemez ama bunun içerisine tecrübeyi ve yeteneği koymak lazım. Olayın farkındayız, takımımızın durumunun farkındayız. Kalan 4-5 maçta mutlaka puanlar almamız lazım. 2'nci yarıda buna çok ihtiyacımız olacak. Önümüzdeki maça bakacağız. Zordayız ama en kısa zamanda bunu düzeltmek adına bir reaksiyon daha göstermemiz gerekiyor' dedi.

Editör: Haber Merkezi