Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından iki teknik direktör açıklamalarda bulundu.

İlk 20 dakikada istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 'Birebirleri yapamadık. Bire birde kademeye geçemedik. Dolayısıyla ilk 20 dakikayı oynayamadık. 20 dakikadan sonra daha etkili olmaya başladık. İkinci yarı ise daha iyi oynadık. Artık bireysel hatalara yorum yapmak istemiyorum. Çok kolay bir penaltı verdik. 2-0'dan sonra oyundan kopmadık. Mücadelemize devam ettik. İstediğimiz oyunu ikinci yarıda oynadık. Bundan sonraki maçlarda bu oyun bunu devam ettirmemiz lazım, Çünkü lig iyice kısaldı. Kaybettiğimiz her maç bizi daha da aşağı çekiyor. Artık bundan sonra Konya maçına hazırlanacağız' dedi.

Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık Gustavo Sauer: Dışarıdaki Maçlardan İyi Skorlar Alamadık

Mateos: 3 Puan İçin Mutluyuz
Aytemiz Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, maça iyi başladıklarını belirterek şunları söyledi:

'İlk 15 dakikayı hafta boyunca çalıştık. O 15 dakikanın ardından oyuncular biraz düştü, bizim taleplerimizden biraz uzaklaştılar. Bu dakikadan sonra rakip ceza sahasına daha kolay girdikçe her pozisyonda topu rakip ceza sahasına taşımaya çalıştılar. Burada bizim oyun disiplinimizden uzaklaşmaya başladılar. İkinci yarıda rakip 3 oyuncu değişikliği yaparak hızlı giriş yapmak istedi. Özellikle iki forvet ve Yusuf Sarı gibi hızlı bir oyuncuyu oyuna almaları ikinci yarıda bize karşı çok ve kaliteli adamlarla atak yapma şansı sundu onlara. Sonuç olarak ligde pozisyonlarına baktığımızda gerideki güvenliği önemsemeyen bir maçtı onlar için. Daha sonra golü buldular. Golün ardından bizim yapmamız gereken iki nokta vardı. Ya topa sahip olacaktık ya da kontra ataklarla hücum yapacaktık. Biz kontra ataklarla hücum yapmayı tercih ettik. Fakat oyuna koyduğumuz oyuncular bu bağlamda çok etkili olamadılar. Gerçekleştirdiğimiz ataklarda çok aksiyon oluşmadı. Sonuç olarak kazandık. 3 puan için mutluyuz'

Editör: Haber Merkezi