Karal, yaptığı yazılı açıklamada, 'Gençler ve Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası'nın 20-22 Ocak tarihlerinde Cimil köyünde yapılacağını belirterek, 'Cimil vadimiz dünya standartlarında dağ kayağı sporunun yapılabilecek kriterlerine sahip nadir arazilerden birisidir. Bu nedenle; bölgemizin gençlerine bu sporu sevdirerek gerekli eğitimleri de sağlayarak, bölgemizde yeni iş ve sosyal olanakları sağlamak temel amacımızdır. Eğitim ve iş bulmak için yöremizden ayrılan genç nüfusumuzun bu sayede geri dönüşünü ile kışın boş kalan köylerimizin ve yaylalarımızın eski günlerdeki gibi cıvıl cıvıl olması en büyük hayalimizdir.' dedi.

Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman? Ankara ‘Rize Tanıtım Günleri'nde Açılış Tarihi Ne Zaman?

Karal, bu yıl düzenlenecek yarışmayla Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu'nun (ISMF) uluslararası yarışmaların düzenlenmesi için sunduğu kriterlerini sağlamak ve 2024 yılında ISMF yetkililerinin gözetimi ve denetimiyle yapılması planlanan dünya şampiyonası ile Cimil'in dünya kupasının yapılabileceği bir yarışma alanı olarak tescil etmeyi de amaçladıklarını aktardı.

Bu yılki yarışmaya Ankara, Antalya, Kayseri, Erzurum, Muş, Erzincan, İzmir ve İstanbul illerinden toplam 76 sporcu başvurduğunu belirten Karal, tüm yöre halkını aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Karal yarışma süreçlerinde desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize Valiliği, Rize ve İkizdere Belediye Başkanlıkları, Rize İl Özel İdaresi, İkizdere Kaymakamlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, Rize Ticaret Odası ve Rize Ticaret Borsası'na teşekkürlerini sunarak açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi