Hisarcıklıoğlu'na ziyaretlerinde; Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu da eşlik etti.

Pazar TSO Başkanı Neşet Çakır'ın ev sahipliğinde kentin iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu, Pazar'ın Rize için çok önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti.

Bölgede tarımdan balıkçılığa ve hayvancılığa kadar önemli imkanlar bulunduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, özellikle Pazar'a çok yakın bulunan havaalanının büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

Pandemi döneminde Pazar TSO ile birlikte tüm oda ve borsaların önemli bir sınav verdiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, 'Sıkıntılarımız var mı var. Onları da iletiyoruz. Bizim anayasal olarak görevimiz bu. Üyelerimizin sorunlarını beklentilerini icra makamlarına iletmek. Bizim görevimizin başladığı ve bittiği yer bellidir' diye konuştu.

Türkiye'de en çok okul yaptıkları ilin Rize olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Pazar ilçesi için de okul sözü verdi.

Önümüzdeki dönemde tüm oda ve borsalarda seçimler yapılacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye'nin en demokratik kurumu biziz. Seçimlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' dedi.

Ardeşen TSO Ziyareti
Ardeşen TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Hisarcıklıoğlu'na kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Hisarcıklıoğlu da Karadeniz insanının müthiş bir girişimci ruha sahip olduğuna dikkat çekerek, kendisinin görevinin de iş dünyasının önünü açacak adımlara katkı sağlamak olduğunu bildirdi.

Rize'de ve Ardeşen'de çok sayıda bereketli ürün bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu bunların en önemlisi ve esas markanın ise çay olduğunu dile getirdi.

Ardeşen TSO'yu kadın ve genç girişimciler başta olmak üzere tüm üyelere verdikleri hizmetler için tebrik eden Hisarcıklıoğlu, OSB'nin yatırım programına alınması talebi için de elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu Ardeşen'i akredite oda olmasından dolayı da kutladı.

Ardeşen'e de bir okul yapmaya karar verdiklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının en büyük sıkıntılarından birisinin işletme kredileri olduğuna ve bunun için de kredi limitlerinin artırılması gerektiğine işaret etti.

Editör: Haber Merkezi