Bayraktar, yaptığı açıklamada, Fiskobirlik olarak son 5 yıl içinde yaptıkları planlamalar ve çalışmalar doğrultusunda ihracatta önemli ilerlemeler kaydettiklerini ve 100 milyon liranın üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu ihracat rakamına göre Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği kayıtlı firmalar arasında 21'nci sırada yer aldıklarını belirten Bayraktar, 'Ancak bunu yeterli görmüyoruz. 2022 yılında ihracattaki en düşük hedefimiz bu rakamları katlayarak artırmak. Planlama ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmış bulunmaktayız. İnşallah Türk fındığını dünyada hak ettiği konuma getirerek ortak üreticilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz' dedi.

Bayraktar, nihai mamul üretimi ve ihracatında da önemli yol aldıklarına dikkat çekerek, 'Nihai mamul üretimi ve ihracatı bizim için büyük önem arz ediyor. Ancak üretim ve pazarlama faaliyetlerinde ayağımızı yere sağlam basarak ilerliyoruz. Bu kontrollü ilerleyişimiz sayesinde artan girdi maliyetlerine rağmen üretim ve pazarlama çalışmalarımızda şuana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Fındık ülkemiz için çok önemli bir ihracat kalemi. Bu nedenle fındığı sadece kabuğundan ayırıp natürel veya kavrulmuş olarak satmak yerine, işleyerek nihai mamul halinde katma değerli ürünler haline getirerek ihraç etmek hem ülkemiz hem üreticilerimiz için daha fazla kazanç anlamına geliyor. Fiskobirlik olarak biz, ihracatta tüm planlama ve faaliyetlerimizi buna göre sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bu yolda başarılı olacak, ülkemize, milletimize ve ortak üreticilerimize her anlamda büyük değerler kazandıracağız' ifadelerinde bulundu.

'Herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu bir markaya sahibiz' diyen Bayraktar, şunları kaydetti:

Altında yeni moda ajda model bilezikler Altında yeni moda ajda model bilezikler

'Global pazarda nihai mamul üretimi ve pazarlamasında markalaşma birincil unsurların başında yer alıyor. Biz Fiskobirlik gibi dünya fındık piyasasında hemen hemen herkesin tanıdığı ve saygı duyduğu bir markaya sahibiz. Bu çok büyük bir avantaj ancak bunu daha ileriye taşımak için devletimizin ve ilgili bakanlıklarımızın da teşvik ve destekleri artırması gerek. Eğer bu sağlanabilirse, dünyada fındık gibi katma değerli fındık mamulleri denildiğinde de akla ilk Türk markaları gelecektir. Bu sayede hem ihracat rakamları katlanacak hem de ülkemize önemli bir katma değer sağlayacaktır.'

Editör: Haber Merkezi