Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

Rize'de fındık rekolte tahmini çalışmaları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinatörlüğünde ve oluşturulan komisyon üyelerinin katılımı ile 23-27 Haziran tarihleri arasında yapıldı.

Arazide fındık ürününde rekolte tahmin çalışmalarına; İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç, Müdür Yardımcısı Selda Dalgıç, il ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personeller, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ziraat Odaları, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ulusal Fındık Konseyi temsilcileri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre belirlenen sahil, orta ve yüksek kuşaktaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, işaretlenen dallarda fındık sayımları yapılmıştır. Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, fındık rekolte tahmini çalışmaları, Bakanlığımıza bildirilmek üzere komisyonumuz tarafından karara bağlanmıştır. Stratejik ürünümüz olan fındıkta rekolte tahmini önemli olup, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da titizlikle gerçekleştirilmiştir. Emeği geçenlere teşekkür eder, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.' denildi.

Editör: Haber Merkezi