Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 6-7 Aralık'ta Adana Devlet Tiyatrosu 'Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin', 13-14 Aralık'ta Van Devlet Tiyatrosu 'Geçmişten Gelen Kadın' ve 20-21 Aralık'ta İzmir Devlet Tiyatrosu 'Yıldızların Altında' oyununu Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahneleyeceği belirtildi.

Tüm oyunların saat 20.00'de başlayacağının hatırlatıldığı açıklamada, oyun biletlerinin İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nden temin edilebileceği aktarıldı.

Oyunların konuları ise şu şekilde:

-Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin
Bir ailenin üç kuşak kadınının sürekli değişen bir ev ekseninde birbirlerine söyleyemedikleri ve iç seslerinden oluşan bir dertlenmeyi, kendilerine bir adım mesafeden anlatıyor.

-Geçmişten Gelen Kadın
Deniz aşırı bir yere taşınmak üzere olan bir aile. Evlilikleri yılları devirmiş Frank ve Claudia çifti. Onların genç oğlu Andi ve aşkının imzasını taşıyan Tina...Ve beklenmeyen misafir bir kadın...Zaman çarkında sorgulanan aşk, tutku ve verilmiş sözler... Zamanın kuklası insanlar, hayatlar... Çağdaş insanın çırpınışları... Geçmiş, bugün ve gelecek arasında sıkışmış nefes alamayan kişiler...Evlilik, aşk, ayrılık, kavuşma...Hayat sorgusu, keşkeler, iyi ki'ler..

-Yıldızların Altında
Geçmişten günümüze Türk Tiyatrosunun klasikleşmiş müzikallerinden bir seçki, özel bir kolaj içinde derlenerek orkestra eşliğinde danslarla seyircilere sunuluyor. Klasikleşmiş oyunları tekrar hatırlayarak en önemli bestecilerimizin şarkılarını seyircilerimizle paylaşacağız.

Editör: Haber Merkezi