BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Destici, çıkışta açıklamalarda bulundu. Destici, 'Cumhur İttifakı'mız devletin bekasını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini ve istikbalini önceleyerek yoluna devam ediyor. Biz Büyük Birlik Partisi olarak 2017 yılında yapılan referandum daha sonra 2018 yılında Cumhur İttifakı kurulunca hem cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakı'mız ile birlikte hareket ettik biliyorsunuz ve bugünlere geldik. Cumhur İttifakı ile ilgili elbette eksik bulduğumuz noktaları dönem dönem dile getirdik. Noksan bulduğumuz noktaları dile getirdik. Halkımızın, toplumumuzun çeşitli kesimlerinin haklı talepleri oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar gibi sözleşmeliler gibi 2600 ek gösterge gibi. Bunların hepsinin takipçisi olduk. Bugün de yine haklı talepleri olan vatandaşlarımız var. Bunların da takipçisi olmaya devam ediyoruz' diye konuştu.

Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı Gazeteciler Kaza Yaptı: 1 Ölü, 1 Yaralı

'CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR'
Destici, Cumhur İttifakı'nın bir ve bütün olarak yoluna devam etmekte olduğunu söyleyerek, 'Büyük Birlik Partisi olarak önümüzde 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak bileşeni olarak yine kararlı bir şekilde, uyumlu bir şekilde devam ediyoruz. Büyük Birlik Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı daha önce de dile getirdim her noktada Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır ve önceliklerimizden birisi, en başta geleni cumhurbaşkanı adayımızın yani cumhurbaşkanımızın tekrar seçimleri kazanması noktasında sahada tüm gücümüzle teşkilatımızın her bir ferdinin gayretiyle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bunu Türkiye'nin geleceği, milletin geleceği açısından çok kıymetli ve önemli buluyoruz' dedi.

Destici, milletvekilliği aday adaylığı başvurularını başlatacaklarını kaydederek, 'Büyük Birlik Partisi 81 ilin tamamında kendi ismi, kendi logosu ve kendi adaylarıyla seçime katılacaktır. Yukarıda bunu görüştük, konuştuk, anlaştık, uzlaştık. Bugün prensip olarak anlaştığımız budur' diye konuştu.

Destici, AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ve Hür Dava Partisi ile sürdürdüğü ittifak görüşmeleri ile ilgili soruya, 'Bu ismini zikrettiğiniz partilerle görüşmeler devam ediyor. Olumlu gittiğini biliyoruz. Tabii bu görüşmeleri AK Parti heyeti sürdürüyor' yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi