Deniz yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan süreci hayretler içerisinde takip ettiklerini belirterek, 'AKP'nin vermiş olduğu Çay Kanunu teklifi sonrasında yaşananlar pes dedirtmeye devam ediyor. Siyasi tarihimizde böyle bir rezalet görülmedi. Bu rezaletin sorumlularına düşen istifa etmektir. Üreticiyle, ÇAYKUR çalışanlarıyla, özel sektör fabrikalarıyla dalga geçerek bu kanun teklifini hazırlayan ve imzalayan AKP'nin Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun milletvekilleri başta olmak üzere imzalayan tüm AKP milletvekilleri istifa etmelidir. Bu rezaletin bir sorumlusu olmalıdır. Her şeyin Saray'dan belirlendiği ülkede yöneticilerin geldiği seviye budur. Bu kanun teklifi sürecinden de anlıyoruz ki bir an önce erken seçim olmalı. AKP hükümeti ve Cumhur İttifakı, görevini Millet İttifakı'na devretmelidir' dedi.

'Kanun Teklifine Sahip Çıkan Yok'
Kanun teklifinin 'ortak akıl'la yapıldığı iddialarını yalanlayan Deniz şu ifadeleri kullandı:

'Düşünün bir kanun teklifi hazırlanıyor fakat kanun teklifine sahip çıkan yok. 'Herkesin görüşünü aldık, üniversite ile hazırlandı. Ortak tekliftir' deniliyor. Ancak Ziraat Odaları, 'Bizim bilgimiz yok' diyor. Üniversite ise 'Bizim hazırladığımız teklif bu değil' diyor. En komiği de kanun metninde 'Çay Fiyatını Ulusal Çay Konseyi (UÇK) belirleyecek' deniliyor. UÇK Başkanı ise basına yaptığı açıklamada 'Bizim böyle bir teklifimiz ve talebimiz yok, ben hain değilim' diye açıklama yapıyor.'

'Herkesi Kandırmışlar'
Deniz, TBMM'de 27 Haziran'da görüşmenin ileri bir tarihe ertelendiğini aktararak, 'AKP bu işi yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Bir çay kanunu hazırlayıp Meclis'e gönderememişlerdir. Çünkü anlaşıldığı gibi görüşlerini aldıkları herkesi kandırmışlardır. Onların bilgisi onayı olmadan bir kanun teklifi hazırlamışlardır. Sadece görüş aldığını iddia ettiklerini değil, çay üreticilerini, ÇAYKUR'u ve çalışanlarını, özel sektör temsilcilerini de kandırmış ve dalga geçmişlerdir' ifadelerini kullandı.

Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber Avcı’dan Sevenlerine Acı Haber

'Sorumluları Gereğini Yapmalı ve İstifa Etmelidir'
İktidarın artık ülkeyi yönetemediğini ifade eden Deniz, 'Basında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu işe kızdığına dair haberler çıkmakta. Yersek! Kanun teklifi ile ilgili ilk yaptığımız açıklamalarda bu sürecin 2010 yılında da yaşandığını, sonuçta gelen tepkiler üzerine geri çekildiğini ve kimsenin sahip çıkmadığını yazmış ve aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizi açıklamıştık. Ne dediysek bir kez daha aynısı çıktı. Bu rezaletin bir sorumlusu olmalı. Bu rezaletin sorumluları gereğini yapmalı ve istifa etmelidir.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi