Demir, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan çay kanunu teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demir, 'Yaklaşık bir yıldan beri başta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmak üzere birkaç uzaktan kumandalı, sözüm ona sivil toplum kuruluşları çay kanunu taslağı hazırlığı içindeydiler. Sorduğumuz zaman, sanki devlet sırrı gibi ne üniversite ne de Rize Ticaret ve Sanayi Odası'ndan hiçbir bilgi vermediler. Bu işin gizli tutulması gerektiğinin kendilerine tembihlendiğini söylediler. Gelinen noktada taslak hazırlanıp, AKP'ye teslim edildi ve TBMM'ye sunulması ile kamuoyu olarak bilgi sahibi olduk. Bu Türk çayını bitirme ve ÇAYKUR için kepenk indirme taslağıdır' dedi.

Taşkın Güngör: Pazarspor’u Ayağa Kaldırmayı Başardık Taşkın Güngör: Pazarspor’u Ayağa Kaldırmayı Başardık

'Çayı ve ÇAYKUR'u Bitirme Projesidir'
Kanun teklifinin çay üretimini sınırlandırarak, ithalatın önünü açacağını belirten Demir, 'Bu teklif ile ÇAYKUR tasfiye edilmekte, üretici birkaç tane özel şirketin marabası haline getirilmektedir. AKP Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Çay Kanunu Teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını belirttiği açıklamasında, kanunun içeriği hakkında borsadan defaatle bahsederken, ÇAYKUR'un adını ağzına almamıştır. AKP'nin hazırladığı bu kanun teklifi, çayı ve ÇAYKUR'u bitirme projesidir.' diye konuştu.

'Bu Vebalin Altında Kalırlar'
Teklifin yasalaşması halinde Rize ve bölgede nüfusun yarı yarıya azalacağını öngören Demir, 'İnsanlar doğduğu topraklarda barınamaz duruma gelecek, yüzbinlerce insan büyük şehirlere göç etmek zorunda kalacaktır. AKP'li siyasilere çağrım; sizi seçen insanları köleliğe mahkum edecek bu teklifi derhal geri çekmeleridir. Yoksa bu vebalin altında kalırlar, tüm üreticilerimizin bu yasanın geri çekilmesi konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi