14 Mayıs'ta açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ikinci, dünyanın ise beşinci deniz dolgusu üzerinde yapılan Rize-Artvin Havalimanı ek seferler ve sefer saat düzenlemeleri hakkında geçtiğimiz günlerde memleketi Rize'ye gelen ünlü sanatçı Davut Güloğlu sosyal medya adresinden açıklama yaptı.

Güloğlu açıklamasında Rize-Artvin Havalimanı seferlerinin mağduriyete yol açacak kadar az olduğu yönünde bilgilere ulaştığını aktararak, 'Yüzde 94 doluluk oranı olmasına rağmen, günlük yaşam ve iş hayatına yönelik pragmatik uçuş saatleri bulunmamaktadır. Trabzon Havalimanı günümüze kadar bu bölgede yaşayan insanlarımızın ihtiyacını görmüş ve insanlarımıza karşı çok ciddi bir görevi ifa etmiştir. Ancak sefer sayısı 24 olan ancak doluluk oranı 5/24 kadar düşük olmasına rağmen, Rize-Artvin uçuşlarına ek sefer konulmamaktadır. Burada mikro milliyetçilere fırsat vermeden ve gerginlikten prim yapacak kişilere imkan vermeden çözüm sunulmalıdır. Rize-Artvin kalkışlı, Trabzon havalimanı Havaş otobüs seferleri tıklım tıklım olmakla beraber; Rizeli ve Artvinli hemşehrilerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Bu mağduriyetin kaynağı, talebin en uç noktada olmasına rağmen mikro milliyetçi olan idareciler ve yöneticilerin memleket rekabetine düşmesidir.' dedi.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

Güloğlu, Türkiye'nin büyük bir aile olduğunun altın çizerek, 'Bu mikro milliyetçi ve yanlış kararların bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Rize-Artvin havalimanı açısından şehirlerimizdeki vatandaşlarımızın şikayetleri bizzat şahsıma ve telefonlarım doğrudan yağmur gibi yağmaktadır. Artık ülke olarak kardeşçe yaşamanın tadını almak üzere yol yürümek ve kararlar almak gerekir. Buradan Türkiye sevdalısı ve vatan aşığı kardeşlerimizi, idarecilerimizi muaf tutarak; bu mağduriyetin aslolan kaynağı mikro milliyetçi cahil idarecilerimize sesleniyorum. Sıfır kilometre havalimanı bulunan Rize-Artvin şehirlerimizdeki vatandaşlarımızın talebi görülmeli, duyulmalı.' diye konuştu.

Hemşehrilerinden gelen şikayetleri dikkate aldığını belirten Güloğlu, 'Memleketime geldiğim günden beri durmaksızın devam eden bu şikayetleri ve talepleri dile getirmek sorumluluğuna karşı bir sanatçı ve Yeniden Refah Partisi üyesi olarak bunu dile getiriyor, vatandaşlarımıza karşı bu hassasiyetin ve mağduriyetin giderilmesini bekliyorum. Bölgemizin tüm şehirleri kardeştir ve şehirlerimizi birbirine düşürmekten zevk alan cahil insanların; mikro milliyetçi yobazların amaçlarına erişmesi bir hayaldir. Asla hedefinize ulaşamayacaksınız. Bizler bölgemize aşığız, İnsanımıza aşığız, Ülkemize aşığız.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi