Cenazede baba Bekir Şentürk taziyeleri kabul etti, anne Asiye Şentürk de kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Cenazeye Giresun Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Şentürk ailesinin yakınları, Sıla'nın arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Ramazan Topcan, kadın ve çocuklara yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklerin son bulması gerektiğini söyledi. Topcan 'Günahı olmayan günahsız yavrularımıza, mutlu bir dünya bırakmak zorundayız. Davranışlarımıza örnek olalım. Başımız önümüze eğildi; televizyon ekranlarında kadınlara yönelik şiddet, çocuk istismarı, çocuk gelinler, artık başımızı eğmiştir. Silkelenmemizin zamanı artık gelmiştir. Olayın üzerine sükunet ve sabırla yürüyelim. Sabır hazinesinden istifade ederek, olayları yorumlamak zorundayız' dedi.

Giresun Valisi Enver Ünlü de cenaze sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzüntülü olduklarını belirterek, Şentürk ailesine taziyelerini iletti. 'O artık 84 milyonun kızı' diyen ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Vali Ünlü, yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Şentürk'ün cenazesi, öğle vakti kılınan namazı ardından gözyaşları arasında aile kabristanlığında toprağa verildi.

Tutuklandı
Giresun'da eski nişanlısı Sıla Şentürk'ü bıçakla boğazını keserek öldürdükten sonra kaçarken yakalanan Hüseyin Can Gökçek (21), emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Gökçek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce 'Çocuğu nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

Gökçek'in savcılıktaki ifadesinde Sıla'nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, 'Bu nedenle sinirlendim ve Giresun'a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim' dediği öğrenildi.



Editör: Haber Merkezi