Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı Rize'de Cinayet Kurbanı Genç, Son Yolculuğuna Uğurlandı

S.S. Ayder Yayla Balı Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada projenin ilk olarak 50 yıl önce gündeme gelmesine karşın, bu süre zarfında somut adımların atılamadığını belirtti.

Çamlıhemşin ve Yusufeli yaylalarında ulaşım adına alt yapıların geliştiğini aktaran Yaşar, 'Bu tünel projesinin hayata geçmesi durumunda Rize ve Artvin turizmi de entegre olarak gelişecektir. Kış turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Yayla, besi hayvancılığının ve kara somon balıkçılığının birbirine entegre olarak gelişmesinde, birbirini tamamlamasında Yusufeli barajına ulaşımın kolaylaşmasana ve Artvin ve Yusufeli bölgesinin Rize-Artvin Havalimanı'na çok daha kısa sürede ulaşmasına ve Yusufeli ile Rize karayolu ulaşımının en az 4-5 saat kısalmasına neden olacaktır.' dedi.

Yaşar, proje ile bölgenin ekonomik değerinin yükselmesine çok büyük katkılar sağlanacağını ifade ederek, 'Şu anki mevcut tünel teknolojisi ile bu projenin kolaylıkla yapılabileceğini düşünüyoruz. Bu proje için tüm yetkililerin gerekli incelemeleri yapmasının ve hayata geçmesinin ülke ekonomisine büyük değer katacağına inanıyoruz' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi