Öte yandan kafesteki balıkların sahibi balıkların tutulup satılana helal etmeyeceğini duyurdu.
Olta ile tutup ticaretini yapmayana helal edeceğini söyledi.

5 gün önce akşam saatlerinde Trabzon'un Arsin ilçesinde, özel bir şirkete ait kültür balıklarının yer aldığı kafeslerden biri, şiddetli fırtına nedeniyle yırtıldı. Kafesin yırtılması ile bütün balıklar denize dağıldı. Değeri yüksek olan ve genellikle yurt dışına ihraç edilen bu balıklar Trabzon ve Rize'de de av yasağı çerçevesine girmeyen kayıkların yanı sıra olta balıkçıları tarafından tutulmaya devam ediliyor. Herkesin kolayca ulaşamadığı ve kilogram fiyatı 150 TL'yi aşan bu değerli balıkların avlanması Rize'de vatandaşların da yüzünü güldürüyor.

Arkadaşlarından aldığı 'somon balığı bolluğu' duyumunun üzerine oltasını aldığı gibi balık tutmak için kıyıya geldiğini ifade eden Murat Uzun 'Ben bugün geldim ama dün duydum ki arkadaşlar yakalamış. Ben daha henüz yakalayamadım. Olayı duyduk, somon balığı yakalayanları haberde duyduk. Biz de dedik şansımız deneyelim ama olmadı' şeklinde konuştu.

Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu Rize'de Trafiğe Kayıtlı Taşıt Sayısı 93 Bin 774 Oldu

Kilogram fiyatı 150 TL'nin üzerinde olan somon balığının yırtılan kafes nedeniyle bol olmasının fiyatları yarıdan daha aşağıya indirdiğinin altını çizen balıkçı esnafı Kadir Ali Şimşek ise 'Somon balığında dünden beri satışlarımız devam ediyor. Ben dünden beri somonu 60 liraya sattım. Bugün yine 60 liraya satacağım çünkü herkes yesin. Yiyemeyen, alamayan kalmasın' dedi.

Editör: Haber Merkezi