Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Yeni şehirlerimiz için binlerce mimar, mühendis, akademisyen, işçimiz sahada! Deprem bölgesinde sadece ev değil; çevre düzenlemesi, meydanı, parkları, bahçeleri, okulları, camisiyle yaşam alanları inşa ediyoruz. 72 bin 596 ev yapacağımız Kahramanmaraş'ta da ilk kazmayı vurduk' ifadelerini kullandı.

KONUTLAR ZEMİN ARTI 3 KAT ŞEKLİNDE OLACAK
Kahramanmaraş'ın merkez Duldakiroğlu ilçesine yapılacak olan kalıcı konutlar için çalışmalara başlandı. ilçede 3 etap halinde yapılacak olan 1748 konut ile ilgili TOKİ Uygulama Şube Müdürü Yusuf Kızılgül açıklamalarda bulundu. Konutların en kısa zamanda tamamlanıp hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Kızılgül, şöyle dedi:

YSK'dan İftar Kararı YSK'dan İftar Kararı

'Dulkadiroğlu ilçesinde 628, 258 ve 862 olmak üzere 3 etap ihale ettik. Burada bulunduğumuz alan Karacasu Mahallesi olarak geçiyor. Bu alana ilk kazmayı vurduk. Kısmet olursa birkaç gün içerisinde temelimizi de atacağız. Kahramanmaraş genelinde ise 7 bin 542 konut planlanıp ihaleleri yapıldı. Afşin Elbistan'da da kazı çalışmalarına başlandı. Bunun haricinde Pazarcık'ta da temel atmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Konutlarımızın zemin etütleri tamamlandı. Konutlar zemin artı 3 kat şeklinde olacak. Ayrıca konutlar tünel kalıp sistemi ile yapılıyor. En kısa zamanda da tatamlayıp vatandaşlarımıza vermeyi düşünüyoruz.'

Editör: Haber Merkezi