Vali Çeber, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz'de, üretmiş oldukları su altı araçları ile 'İnsansız Su Altı Sistemleri' yarışması kategorisinde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye üçüncülüğünü elde eden Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 'Atmaca Tayfa ROV' takımını makamında kabul ederek, tebrik etti.

Danışman öğretmen Deniz Anıl Ercelep, takım kaptanı Naz Aktaş, yazılım tasarımı sorumlusu Gökmen Kokrmaz, mekanik tasarım ve üretim sorumluları Muhammed Miraç Ofluoğlu, Muhammed Onur Ertan ve elektrik elektronik tasarım sorumlusu Tolgahan Yaşar Kuk'tan oluşan takıma, İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen ve okul müdürü Vedat Mazgal da eşlik etti.

Vali Çeber, ziyarette öğrencilerden, Türkiye üçüncülüğünü getiren çalışmaları hakkında bilgi alarak üretmiş oldukları su altı aracı inceledi.

Vali Çeber ayrıca öğrencilerin isteği üzerine su altı aracının üzerine imza attı.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Vali Çeber, 'Atmaca Tayfa ROV' takımını tebrik ederek, 'Bu başarınız Rize'miz için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Bu projelerde emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bir kez daha kutluyorum. Dünyanın hızla dijitalleştiği ve teknolojinin her geçen gün geliştiği günümüz çağında gençlerimizin yerli ve milli teknoloji üretimine ve geliştirilmesine katkı sağladıklarına şahitlik etmekteyiz. Bu durum Türkiye'nin savunma sanayinde dünyanın önemli aktörlerinden biri haline gelmesindeki en önemli faktörlerdendir. Türkiye artık, tüketen ve satın alan değil üreten ve ihraç eden olacak. Yaşanan gelişmeleri taklit ya da takip eden değil tayin eden bir ülke olacak' dedi.

Editör: Haber Merkezi