Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının perdesi açılıyor. Çaykur Rizespor ikinci yarının ilk haftası olan 20'nci haftada sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek.

Çaykur Didi Stadyumu'nda pazar günü saat 19.00'da başlayacak müsabakada Alper Ulusoy düdük çalacak. Mustafa Emre Eyisoy ile İlker Takpak, Ulusoy'un yardımcılıklarını yaparken, Oğuzhan Çakır karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak görev alacak.

İki Takımda İlk Yarıyı Hayal Kırıklığıyla Tamamladı
Süper Lig'de geride kalan ilk yarıda Çaykur Rizespor ile Beşiktaş istenilen performansı sergileyemedi.

Sezona kötü başlayan yeşil-mavililer ilk galibiyeti ancak 10'uncu haftada elde edebildi. Bu süreçte teknik direktör değişikliğine giden Atmacalar ilk devreyi topladığı 17 puanla 17'nci sırada tamamladı.

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş da ilk yarıyı hüsranla kapattı. Sezon içinde dalgalı bir performans çizen siyah-beyazlılar, tıpkı Çaykur Rizespor gibi teknik direktör değişikliği yaşadı. Kara Kartallar şampiyonluk parolası ile girdiği sezonun ilk yarısını lider Trabzonspor'un 18 puan gerisinde 28 puanla 7'nci sırada tamamladı.

Atmaca Evinde Puanları Topladı, Kartal Deplasmanda Sıkıntı Yaşadı
Çaykur Rizespor sezonun ilk yarısında topladığı 17 puanın 16'sını evindeki maçlarda kazandı. Evinde üst üste 5 maç kazanarak kulüp rekorunu egale eden Karadeniz temsilcisi, aynı performansı dış sahada gösteremedi ve sadece 1 puan alabildi.

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak

Konuk ekip Beşiktaş ise sezonun ilk yarısında dış sahada istediği performansı gösteremedi. Ligde oynadığı son 7 deplasman maçını kazanamayan siyah-beyazlılar, bu sezon evinde uzakta tek 3 puanını Fraport TAV Antalyspor karşısında 3-2'lik skorla elde etti.

Rekabette 42'ncı Randevu
Çaykur Rizespor ile Beşiktaş bugüne kadar Süper Lig'de 41 kez birbirlerine rakip oldu. Bu maçlarda yeşil-mavililer 7, siyah-beyazlılar ise 27 galibiyet aldı. 7 karşılaşma ise berabere sona erdi.

Beşiktaş'ın karşısında kalesinde 82 gol gören Çaykur Rizespor, rakip kaleyi 27 kez havalandırdı.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi Beşiktaş 3-0 kazandı.

Rize'de de Beşiktaş Üstünlüğü
İki takımı Rize'de karşı karşıya getiren maçlarda da Beşiktaş'ın üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah-beyazlılar Rize deplasmında çıktığı 20 maçın 13'ünü kazanırken, 5 maçta ev sahibi Çaykur Rizespor güldü, 2 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Çaykur Rizespor sahasında Beşiktaş filelerini 23 kez havalandırırken, kalesinde ise 36 gole engel olamadı.

Çaykur Rizespor'un Beşiktaş'a Karşında Galibiyet Özlemi
Çaykur Rizespor ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren son sezonlardaki müsabakalarda Karadeniz temsilcisi kazanmakta güçlük çekiyor.

Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 2005/2006 sezonunda kazanan Atmacalar, Süper Lig'de rakibi ile karşılaştığı son 19 maçta 3 puan alamadı.

Sahasında Beşiktaş'ı konuk ettiği son 9 maçı da kazanamayan Çaykur Rizespor, söz konusu maçların 8'inde sahadan mağlup ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi