31 Ocak 2023 tarihinde Samsun'un Atakum ilçesinin İstiklal Mahallesi'nde gerçekleşen olayda Ali Kenan S. ile annesi Gülhatun S. (56) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Olay anında evde bulunan lise öğrencisi T.C.S., araya girerek annesini darbeden ağabeyi Ali Kenan S.'yi engellemeye çalıştı. Bu kez de iki kardeş arasında kavga çıktı. Kavga esnasında T.C.S., bıçakla abisini yaraladı. İhbar üzerine adrese sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılıp, ameliyata alınan Ali Kenan Sandıkçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan T.C.S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Samsun Başsavcılığı'nca T.C.S. hakkında hazırlanan iddianame, 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Lise öğrencisi sanık, 'öldürme amacım yoktu, pişmanım' dedi. Davanın ilk duruşmasında savunma yapan T.C.S., 'Olay esnasında odadayken ağabeyimin, 'Bu kadını öldüreceğim' dediğini duydum. Annemin, 'Oğlum yetiş bu beni öldürecek' diye seslenmesi ile yardımına koştum. Ağabeyimi engellemeye çalıştım ama olmadı. Ben de onun odasındaki bıçağı aldım. Ona bıçağı gösterdim ve annemi bırakmasını istedim. Ağabeyim bana saldırdı. Gözlerimi kapattım ve kendimi korumak amacıyla bıçağı rastgele sallamaya başladım. Annem, ağabeyimin yarasına tampon yaptı, ben de ambulansı aradım. Ağabeyimi öldürmek gibi bir amacım yoktu. Kendisi uyuşturucu kullandığında farklı bir kişiliğe bürünüyordu. Öldürmek amacım yoktu, pişmanım' ifadelerini kullandı.

'OĞLUMDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM'
Duruşmada dinlenen anne Gülhatun S. ise, 'Çocuğum beni kurtarmak için saldırdı. Sesimi duydu ve geldi. Oğlumdan şikayetçi değilim, cezalandırılmasını istemiyorum. Ne olur oğlumu kurtarın' dedi.

KASTEN ÖLDÜRME' SUÇUNDAN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ
Savcı, mütalaasında T.C.S.'nin bıçak darbelerinden 3'ü ölümcül bölgede olması sebebiyle meşru müdafaa yasal koşullarının oluşmaması ve ağır haksız tahrik altında 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

AVUKAT: KESİNLİKLE T.C.S.'NİN ÖLDÜRME KASTI YOKTUR
T.C.S.'nin avukatı Giray Güneş ise 'T.C.S. annesini kurtarmak için hareket etti. Olay sırasında korku halinde sınır aşılmış olabilir. Polis ve ambulansa haber verilmiş. Ağabeyinin yarasına tampon yapılmış. Kesinlikle T.C.S.'nin öldürme kastı yoktur. Hakkında beraat kararı verilmesini ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Lise son sınıfta okuyan ve üniversite sınavına girecek bir çocuk' ifadelerini kullandı.

Sandalye Fabrikası Alevlere Teslim Oldu Sandalye Fabrikası Alevlere Teslim Oldu

MAHKEME, BERAAT VE TAHLİYE KARARI VERDİ
Mahkeme heyeti, T.C.S.'nin, nefsi müdafaa şartları altında ağabeyini öldürdüğü kanaatine vararak beraat ve tahliyesine karar verildi.

Editör: Haber Merkezi