Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve AB üyesi ülkelerin Ankara'daki büyük elçiliklerindeki misyon şefi yardımcılarında oluşan heyeti Rize Valiliği ziyaretinde Vali Vekili Ömer Faruk Duman tarafından karşılandı.

Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi Rize’de 16 Adet Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi

Valilik Şeref Defterinin imzalanmasının ve karşılıklı hediye takdiminin ardından valilik toplantı salonunda görüşme gerçekleşti.

Duman, kültürümüzde misafirin 'bereket' anlamına geldiğini belirterek, kalabalık bir heyeti ağırlamaktan ayrıca memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Konuklarıyla bir süre sohbet eden Duman, kentin tarihi ve kültürel dokusu, coğrafi yapısı, ekonomisi ve birçok konu hakkında bilgiler vererek, 'İlimiz tarihi ve coğrafi güzellikleriyle ülkemizin nadide şehirlerindendir. Özellikle yeşiliyle, yaylalarıyla ve akarsularıyla çok önemli bir turizm potansiyelini barındırmaktadır. Rize'yi gezdiğiniz zaman yeşilin her tonuna rastlamanız mümkün. Rize ekonomisinin önemli bir bölümünü çay tarımı oluşturmaktadır. Bunun yanında ilimizin var olan turizm potansiyelini ön plana çıkarmak ve bacasız sanayi diye adlandırmadığımız turizm gelirlerimizi artırmak için çalışmalar içerisindeyiz. Bu anlamda ilimizin mega yatırımlarında olan Rize- Artvin havalimanımız tamamlanarak hizmete açıldı. Yine ilimiz Gürcistan'la sınır kapımız olan sarp sınır kapsı güzergahı üzerinde bulunması dolayısıyla önemli bir ticaret yolu üzerindedir. İlimizin büyük projelerinden olan İyidere lojistik merkez projemiz bölge ticareti için önemli bir nokta olacaktır' dedi.

Pertzinidou da misafirperverliğinden dolayı Vali Vekili Duman'a teşekkür ederek, Türkiye'de çeşitli şehirleri ziyaret ettiklerin, doğası ile kendine hayran bırakan, çay ve yağmurun başkenti Rize'de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Heyet daha sonra Rize Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Kemal Genç tarafından karşılanan heyet, Rize ve Karadeniz bölgesiyle ilgili bilgiler aldı.

Genç tarafından şehrin ekonomisi, turizmi, gastronomisi ve kültürü hakkında heyete bilgiler sunuldu. Pertzidinidou da şehirde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, kendilerine gösterilmiş olunan misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sundu.

Ziyaret sonunda heyete Rize çayı ikram edildi.

Editör: Haber Merkezi