Kuleci, başta mutfak, iş ve tarım aletleri ile savunma silahları olmak üzere tarihi değer taşıyan, bölgedeki yaşantıyı anlatan materyalleri toplayarak, Ardeşen ilçesine bağlı Gündoğan köyündeki dede evini yeniden restore ederek sergilemeye başladı.

Bölgenin hafıza bankasını oluşturan 'Dedemin Evi' adlı müze, ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor ve bölge insanının o coğrafyada ne şekilde yaşadığını anlatıyor.

Rizeli fotoğrafçı Emin Kambur, ziyaret ettiği müzeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

'Buranın bireysel bir çabayla ortaya çıkmasından sonra kurumsal bir şekilde hatta devlet güvencesinde bir müze veya koruma altına alınmış müze benzeri bir işleme tabi tutularak sürdürülebilirlik açısından gerekenin yapılması için girişimlerin başlatılması gerekmektedir. Bu tarihin izlerini taşıyan değerlerin bizden sonraki nesillere de aynı güzellikte aktarılması için gerekenlerin yapılmasını beklemekteyiz ve takipçisi olmamızın gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Ardeşen ilçesi ışıklı bölgesi Gündoğan köyündeki 250' yıllık hafıza Bankası Dede evi Müzesinde, bölge geçmişini merak eden bölge yaşantısını merak eden tüm duyarlı vatandaşların ziyaret etmesini önemle tavsiye ediyoruz'

Yaş Çay Sezonu Ne Zaman Başlayacak? Yaş Çay Sezonu Ne Zaman Başlayacak?

Editör: Haber Merkezi